Steeds meer leerlingen eten hun boterhammen tussen de middag in de klas in plaats van thuis. Het populaire continurooster, waarbij leerlingen een korte pauze op school hebben en vroeg vrij zijn. Meestal onder begeleiding van dezelfde leerkracht. Maar scholen worstelen met deze verantwoordelijkheid.

De scholen krijgen steeds meer problemen met het organiseren van de tussen schoolse opvang. Pauze modellen waarbij vrijwilligers of ouders de tussen schoolse opvang deden, blijken moeilijk houdbaar. Ook is de kwaliteit van de begeleiding vaak onder de maat, met als gevolg dat leerkrachten na de pauze veel tijd nodig hadden om de leerlingen weer in het gareel te krijgen.

Voor het eten en drinken wordt er maximaal 15 minuten ingepland- de resterende 15 minuten worden besteed aan buitenspelen. Sommige scholen gaan nog verder en vermengen de pauze met hun verplichte onderwijstijd. Dat is eigenlijk geen pauze, meer een pseudopauze.

Je kunt de leerkrachten echter moeilijk kwalijk nemen, ze moeten zelf veel moeite doen om pauze te houden, als ze dat al lukt. Want al die verplichte lesuren moeten uiteindelijk wel gegeven worden.

Door de tussen schoolse opvang niet op het bordje van school te leggen ontstaan er verschillende problemen om deze extra taak te organiseren binnen hun schooltijduren.


Waarom is het organiseren van pauze zo lastig?

Heeft u als school besloten om met een continurooster te starten? En wilt u binnen uw school naar een pro-sociale houding van uw leerlingen tijdens de tussen schoolse opvang. Dit vraagt om een goed doordachte organisatie met een interessante programma invulling. Onze pedagogische vakkrachten en docenten kunnen uw school hierin voorzien.

G-recreatie heeft de oplossing voor u! Samen met u brengen wij de situatie in kaart en zorgen we er- voor dat we u zo snel mogelijk een totaaloplossing op maat aanbieden. In feite zijn wij uw ideale onderwijspartner het liefst werken we met op maat leverbare totaaloplossingen. Om kwaliteit te waarborgen leveren wij onze diensten altijd met een plan van aanpak. Zo zijn er zo weinig mogelijk verrassingen en kunnen we ervoor zorgen dat het plan past bij de cultuur, visie, ambities en doelstellingen van uw school. G-recreatie geeft uw leerkrachten meer ruimte voor andere taken in het onderwijs.

Heeft u interesse in onze dienstverlening? Wij komen graag bij u langs voor een oriënterend gesprek.