Op woensdag 23 september jl. is in het Haagse stadsdeel Escamp door de wethouder onderwijs, sport en welzijn Hilbert Bredemeijer en oud Profvoetballer Frank Rijkaard een Cruijff Court geopend. De Johan Cruijff Foundation wil met de door haar gebouwde en gesponsorde Cruyff sportcourts, een buitenruimte te creëren waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en aan hun fysieke en mentale gezondheid kunnen werken. Het nieuwe Cruyff Court ligt op loopafstand van verschillende scholen en een sportaccommodatie. Zowel de leerlingen van de scholen als de bewoners uit de wijk kunnen dagelijks gebruik maken van het veld.

Tijdens de officiële opening heeft G-recreatie meerdere clinic’s handboogschieten gegeven aan de leerlingen van OBS de Wissel, Piramide College en Viertaal College. G-recreatie vindt sporten belangrijk, voor zowel kinderen uit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Sporten is vormend en het helpt bij het verbeteren van je leerprestaties.

 

 

 

 

 

Er zijn 3 scholen die aan het nieuwe Cruyff Court zijn gevestigd, waaronder 2 scholen uit het speciaal onderwijs waar leerlingen met een beperking onderwijs volgen. De gemeente Den Haag vindt het ook erg belangrijk dat deze kinderen kunnen sporten. G-recreatie zet zich in voor deze doelgroep door op hun mogelijkheden aangepaste sporten aan te bieden, waaronder G- Handboogschieten. G-recreatie verzorgt deze lessen al bij meerdere scholen en zorginstellingen,  zodat leerlingen deze sport op hun eigen niveau kunnen beoefenen.

Wilt u als schoolleider uw leerlingen ook leuke educatieve sportieve, creatieve activiteiten bieden. Neem dan contact met ons op; info@g-recreatie of 015-3640259. Een van onze adviseurs komt graag bij u langs.