Nu we massaal thuis zitten, is het voor veel ouders een behoorlijke opgave om je kinderen bezig te houden. Opeens is er alle tijd om samen met de kinderen te koken. Enorm leuk, samen een gerecht maken!  Door zelf te koken en te proeven, leren ze allerlei recepten kennen en kunnen ze van alles ontdekken.

“Maak je niet druk als er chaos in de keuken is”

Van heel eenvoudige recepten tot meer ingewikkelde gerechten. De recepten kun je aanpassen aan de smaak van de kinderen en er is genoeg ruimte in voor eigen inbreng., zo kun je eenvoudig gezonde varianten van bijvoorbeeld snacks maken. Op eenvoudige wijze zorg je zo voor geleidelijke verbetering van eetgewoontes.

Een paar ideeën en tips;

 • Kies een land als thema
 • Laat kinderen zelf online recepten en producten zoeken
 • Koken voor een bepaald budget
  Laat de kinderen zelf online kijken wat er te koop is, het menu samenstellen, opschrijven wat er allemaal nodig is en hoeveel het kost.
 • Vergelijk de prijs van een gezond en ongezond menu.
  Vaak blijkt het ongezonde menu wel veel goedkoper, leren waarom dat zo is geeft kinderen de kans om samen met hun ouders de juiste keuzes te maken.
 • Kies een heel eenvoudig recept tot meer ingewikkelde recept. Met de eenvoudige en heldere uitleg, in tekst en beeldmateriaal.
 • Tijdens het koken de kinderen zelf afhankelijk van hun leeftijd groente laten snijden, pasta en groente in de pan laten gooien, roeren en bakken, waardoor ze zich betrokken voelen bij het koken. Maar hou het vooral leuk.
 • Als je kind geen zin heeft om te helpen met koken, laat het gaan. Voorkom strijd in de keuken, en maak je ook niet druk als de keuken na het koken één chaos is.

Om jullie op weg te helpen kun je hier alvast een leuk recept downloaden.
Veel kookplezier en stuur een leuke foto van jouw creatie!