Maak je kinderfeestje coronaproof!

Inmiddels zijn de basisschool, kinderopvang, buitenschoolse opvang en het speciaal onderwijs weer open. De kinderen mogen ook weer buiten sporten en in contact komen met elkaar. Een kinderfeestje thuis organiseren voor maximaal 10 kinderen mag ook weer.

“KINDERFEESTJE TIJDENS CORONA DAT KAN…!”

De versoepeling van de corona-maatregelen zoals premier Rutte aankondigde, geldt vooral voor kinderen tot 12 jaar. Precies de leeftijdsgroep die heel graag een kinderfeestje geven als ze jarig zijn.
Wat kan er allemaal na de versoepelingen weer?  De richtlijnen zoals vermeld op de website van de Rijksoverheid en zoals  het landelijk formatienummer corona (0800-1351) die verstrekt, zijn duidelijk.

  • Nodig alleen kinderen van 12 jaar of jonger uit, van de basisschool leeftijd dus. Voor hen geldt de 1,5 meter regel in een buitensituatie niet.
  • Nodig alleen bestaande contacten uit: dus kinderen die jouw jarige ook op school, op de kinderopvang of bij de sportclub tegenkomt.
  • Laat kinderen die verkouden zijn thuis.
  • Plan je feestje na 11 mei, als de kinderen ook weer naar school gaan.
  • Vier het thuis of in een beschermde omgeving – kom niet in aanraking met andere kinderen en/of volwassenen
  • Zorg voor de normale hygiëneregels (en extra handen wassen is altijd goed)
  • De volwassenen op het feestje houden 1,5 meter afstand van de kinderen

Hoe zorg je dat jouw kind zich tóch jarig voelt in deze gekke tijd?

Een kinderfeest in de natuur of op een groot veld om daar lekker in beweging te zijn… dat kan vanaf 11 mei alweer. Kies voor gemak en stel zelf u kinderfeestje samen. G-recreatie beschikt over grote verscheidenheid aan originele activiteiten en materialen die uw kinderfeestje voor weinig geld compleet maakt. Natuurlijk houden we altijd rekening met de richtlijnen  zoals we die hierboven hebben vermeld.

Op onze website www.g-recreatie.nl/kinderfeest vindt u meer informatie of mail naar info@g-recreatie.nl