Het is vakantie! Maar soms heb je van die dagen dat de kinderen zich gaan vervelen. Ze zijn hangerig, verveeld en moe. Wat doe je als je kinderen zich vervelen?
Verveling is helemaal niet erg! Het schijnt de creativiteit te ontwikkelen, aldus het onderzoek van Professor Teresa Belton. Door creatief bezig te zijn is het de beste manier om vanaf te komen.G-recreatie geeft met deze 10 tips tegen verveling, waarmee creativiteit en de motorische vaardigheden stimuleer van jouw kind!

        Leuke tips tegen verveling…

  1. Laat je kinderen zelf iets bedenken. Voor de ontwikkeling van hun creativiteit is dat heel goed.
  2. De speelgoedmand samen uitzoeken levert je veel op. Ten eerste kan je alles weggooien wat stuk is, dus dat ruimt op. En ten tweede is de kans heel groot dat je kind iets tegenkomt waarmee het wil spelen. Je kan natuurlijk ook een slaapkamer van een kind opruimen.
  3. Ga naar buiten! De tuin in, of naar een park. Als ik een emmer water neerzet, dan zijn de kinderen vaak een hele tijd zoet. Of ik haal wat onkruid weg uit de tuin, en zij gooien dit in de biobak. Heel simpel, maar ze vinden het leuk om te helpen.
  4. Samen iets koken of bakken is altijd goed. Koekjes of cake of (gezondere) fruitijsjes of een salade.
  5. Steeds meer mensen ontdekken de fun van geocachen, dat ook een ontzettend leuke activiteit is om met kinderen te doen. Geochachen is een avontuurlijk spel waarbij je op zoek gaat naar verborgen schatten, ‘geocaches’ genoemd. Met behulp van gps-coördinaten kun je de cache vinden. Had je daar vroeger een apart (en duur) gps-apparaat voor nodig, tegenwoordig heb je genoeg aan je smartphone, voorzien van (gratis) geocache-app.
  6. Vooral bij kleuters een schot in de roos. Maak een Speeltuinentocht door de wijk door een wandeling of fietstocht langs speeltuintjes bij jullie in de buurt. De wipkip in de straat is vaak wel bekend, maar de glijbaan drie straten verderop kan als een waar avontuur aanvoelen. Ga een aantal speeltuintjes langs en houd onderweg een picknick met een pakje drinken en een koekje. Succes gegarandeerd.
  7. Vies worden met vingerverf. Wat vinden kinderen nou leuker dan lekker vies worden. Met vingerverf hebben ze uren speel- en knutselplezier terwijl ze lekker vies worden. Met een makkelijke uit- en afwasbare variant zijn ze ook zo weer schoon.
  8. Hete, droge zomers zijn niet goed voor de natuur. Help de natuur een handje door bijvoorbeeld een bijenhotel te knutselen. De bijtjes zullen je kinderen dankbaar zijn en zij kunnen vol trots hun bijenhotel laten zien!
  9. Lees een boek voor. Kan je kind al lezen, dan lees je om en om een stukje voor.
  10. Pimp je zomerkleding op. Wat is er nou leuker dan een zelfgemaakt T-shirt dragen? Laat je kinderen hun eigen zomerkleding versieren met textielverf. Wat ook ontzettend leuk is om collages te maken. Op een groot papier plak je plaatjes uit tijdschriften, maar soms ook erg leuk om in oude kleding knippen. Andere creatieve ideeën zijn kleuren, een “boek” maken, schilderen en kleien. Of het verzamelden van allerlei oude spullen en daarmee knutselen.

 

G-recreatie wenst alle leerlingen een hele fijne zomervakantie toe…!