Een van de leerzaamste en leukste activiteiten op school is koken. Tegenwoordig beginnen steeds meer scholen met leuke kook- en baklessen, en dat is niet voor niets! Het is voor de ontwikkeling van kinderen van groot belang dat ze later goed voor zichzelf kunnen zorgen, daarom gaan kinderen ook naar school. Maar worden er naast rekenen en taal ook basisvakken gegeven waar ze later zo’n profijt van hebben?
Natuurlijk zijn er online genoeg wetenswaardigheden te vinden over alles wat maar met koken te maken heeft. Er zijn letterlijk miljoenen recepten te vinden, maar hoe fijn zou het zijn als ze de basis kennen? Want hoe maak je deeg of brood?

Zelf een gezonde maaltijd kunnen bereiden is een belangrijke vaardigheid en doet beroep op motoriek, samenwerken, rekenen en zelfs begrijpend lezen. Vaardigheden waar kinderen een heleboel aan hebben. Leerlingen ontdekken zo dat koken en bakken een plezierige bezigheid is en binnen ieders bereik ligt. Kinderen kunnen enorm genieten van koken, want hoe mooi is het dat er iets lekkers uit de oven komt, en dat ze dit helemaal zelf gemaakt hebben?

“WORD JIJ EEN ECHTE SUPERCHEF”

Een trots gezicht is het resultaat. Ze kunnen ver voor de kookles uitkijken naar het bakken en koken, het is altijd leuk om iets mee naar huis te nemen.
De opzet van “Superchefs” is dat leerlingen in uitdagende lessen vooral ook zelf ermee aan de slag gaan. Door zelf te koken en te proeven, leren ze allerlei recepten kennen en kunnen ze van alles ontdekken.De recepten kunnen aangepast worden aan de smaak van de leerlingen en er is ruimte voor inbreng van eigen recepten, waarvan eventueel gezonde varianten gemaakt worden. Daarnaast leren de leerlingen op een hygiënische manier te koken en maken zij kennis met de schijf van vijf.
Kortom, het is heel erg leuk om kinderen te leren koken, en ze kunnen op deze manier hun vaardigheden en eetgewoontes verbeteren.

Om meer te weten te komen over onze zeer complete lessen superchefs, maakt u gebruik van ons gratis adviesgesprek.
Neem contact op met G-recreatie 015- 364 02 59 of info@g-recreatie.nl